Uitvaart in de stijl van een hobby

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op verschillende manieren kun je een speciale hobby van jouw dierbare een plek geven tijdens de uitvaart.

Uitvaart in de stijl van een hobby

Een afscheid is net zo uniek als het leven dat we vieren. Bij Stout Uitvaartverzorging organiseren we daarom graag een passende uitvaart, waarbij de favoriete hobby of liefhebberij van de overledene centraal staat. Of het nu gaat om muziek, sport, kunst of andere liefhebberijen, samen zorgen we voor een onvergetelijk afscheid, passend bij jullie dierbare.

Meer dan een ceremonie

Een afscheid is meer dan een ceremonie. Het is een moment waarop de overledene wordt herdacht, herinneringen worden opgehaald en het leven wordt gevierd. Daarom maken we graag gebruik van persoonlijke spullen van de overledene, om zijn of haar persoonlijkheid te weerspiegelen. Dat kan al heel eenvoudig door bijvoorbeeld het favoriete muziekinstrument van die persoon bij de kist te plaatsen of de breinaalden van oma. Was jullie dierbare een fervent liefhebber van motorrijden? Dan kan de helm op de kist worden gelegd en zelfs de motor kan ernaast geplaatst worden.

Van muziek tot sport

De muziek die gedraaid wordt en de locatie voor het afscheid zijn van grote invloed op het resultaat. In overleg met de nabestaanden zorgen we daarom graag voor de perfecte muzikale omlijsting van de bijeenkomst. Dat kan bijvoorbeeld met de favoriete muziek van de overledene of door artiesten uit te nodigen die muziek komen spelen. Was jullie dierbare een fanatiek sporter? Dan is een uitvaart bij de sportclub ook een mogelijkheid. Op die manier krijgen de leden van de vereniging ook de mogelijkheid om op een gepaste wijze afscheid te nemen.

Persoonlijke spullen

Door spullen van de overledene toe te voegen aan het afscheid, zorgen we samen voor een persoonlijke herinnering. Dat geldt ook voor de rouwkaart die gedrukt wordt. Zat de overledene graag langs de waterkant om te vissen of ging hij of zij graag op wintersport? Dan zorgen wij voor een passend ontwerp van de rouwkaart. De aankleding van de uitvaart kan daar ook op worden afgestemd. Bijvoorbeeld door de kleuren van een favoriete voetbalclub te gebruiken of door te kiezen voor een bepaald type catering, met bijvoorbeeld Spaanse tapas of een high tea.

Betrokkenheid bij het afscheid

Bij Stout Uitvaartverzorging betrekken we graag iedereen die daar behoefte aan heeft bij het afscheid. Uiteraard altijd in overleg met de directe nabestaanden van de overledene. Zo kijken we bijvoorbeeld met de leden van een sportvereniging wat zij kunnen betekenen in het afscheid of zorgen we samen voor een unieke aankleding van een bijzondere locatie.

Heb jij een bijzondere hobby die je als thema voor jouw uitvaart wilt gebruiken of heb je vragen? Wij staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022