Uitvaartlocaties

Bij een uniek leven past een bijzonder afscheid op wellicht een bijzondere locatie. Een uitvaart in de buitenlucht, thuis, in de kerk of op een andere plek die belangrijk is voor uw dierbare? We denken graag met u mee.

Uitvaartlocaties

Er zijn tijdens een begrafenis verschillende momenten waarop nabestaanden samenkomen. Een uitvaartcentrum is hier op ingericht en wordt daarom door veel mensen als prettig ervaren. J. Stout Uitvaartverzorging heeft goed contact met diverse uitvaartcentra. Besluit u voor een ander uitvaartcentrum te kiezen of de uitvaart op een alternatieve locatie te houden? Geen probleem, of u nu kiest voor een uitvaart in huis of de buitenlucht en in de kerk of de kroeg: wij zetten ons volledig in voor uw wensen.

Uitvaart in de natuur

In de omgeving zijn verschillende natuurbegraafplaatsen, voor een afscheid in de natuur.

Hillig Meer

Hillig Meer in Eext is een bijzonder oude begraafplaats in Eext. Met zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus kent het een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. Iedereen is welkom en er is alle ruimte voor uw persoonlijke invulling van het laatste afscheid, zolang respect voor de natuur voorop staat.

Plechtigheid in het ontvangsthuis of het Boskapel
Vanuit het ontvangsthuis, een landhuis dat duurzaam en ecologisch verantwoord is gebouwd, heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Hier kunnen ceremonies worden gehouden. Liever een ceremonie in de buitenlucht? Dat kan in het Boskapel. Op Hillig Meer zijn wandelpaden aangelegd waar bezoekers langs de mooie plekken op de natuurbegraafplaats worden geleid.

Verbinding tussen natuur en mens
De natuurbegraafplaats wordt onderhouden vanuit de behoefte iets te doen voor de verbinding tussen de natuur en de mens. Stichting Heidehof bewaakt het beheer en het behoud van de natuurbegraafplaats, met respect voor de natuur en de wensen van degenen die hier hun laatste rustplaats vinden.

Meer informatie over deze bijzondere begraafplaats vindt u op: www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl 

Laude

Op natuurbegraafplaats Laude kunt u kiezen voor een eeuwige rust in de natuur. Het is een gevarieerd gebied, met zowel hoog- als laaggelegen gebieden en een afwisseling met water. Dit zorgt voor een vredige laatste rustplek en draagt bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in het gebied. In het bos staan verschillende boomsoorten, waardoor het levendige plek is waar natuur en herinnering samenkomen.

Rustige en huiselijke bijeenkomst
Het ontvangsthuis biedt ruimte voor een plechtigheid in een rustige en huiselijke sfeer. Hier heeft u een mooi uitzicht over het bos en de poel. Ook op Laude zijn er bospaden aangelegd, zodat er geen schade ontstaat op plekken waar de graven zich bevinden.

Oorspronkelijke karakter van de natuur terugbrengen
Op natuurbegraafplaats Laude verzorgt Stichting Heidehof het beheer en onderhoud van de begraafplaats. Zij willen de kwaliteit van de natuur in het gebied verhogen. Hiermee kan het oorspronkelijke karakter van de natuur worden teruggebracht, waar ruimte is voor biodiversiteit en veel vegetatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op deze natuurbegraafplaats? Dat u kunt vinden op: www.natuurbegraafplaatslaude.nl

Mepperdennen

De natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt bij het Drentse dorpje Meppen, in een jong bos met een open veld die op verschillende plekken zichtbaar is. Het is een 22 hectare groot gebied, verdeeld over drie gebieden: Het Wold, ’t Loo en de Marke. Hier kiest u zelf een plek waar u zich prettig bij voelt.

Ceremonie in het ontvangsthuis of de open lucht
Midden in het gebied staat het ontvangsthuis. Dit bescheiden houten gebouw kan worden gebruikt voor een intieme plechtigheid, condoleance, nazit of een combinatie hiervan. In de open lucht kan een eenvoudige afscheidsceremonie worden gehouden.

Ruimte voor dieren en vegetatie
Natuurbegraafplaats Mepperdennen wordt onderhouden volgens het beheerplan van Stichting Heidehof. De bosranden zullen zo dicht mogelijk blijven, zodat er ruimte is voor kleine dieren. Op de open plekken hebben de bomen meer ruimte om mooi te groeien. Deze plekken zijn ook waardevol voor bloemen, planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren. Op de natuurbegraafplaats worden bijenhotels en vogelkasten opgehangen. 

Meer weten over de mogelijkheden op deze locatie? Bezoek dan hun website: www.natuurbegraafplaatsmepperdennen.nl

Reiderwolde

In het natuurgebied van Reiderwolde kunt u een passende rustplek kiezen, zoals een mooie ruimte onder een boom, op een open plek of aan de rand van het water.

Plechtigheid in het openluchttheater
Op de natuurbegraafplaats bevindt zich een openluchttheater, waar de ontvangst, de plechtigheid en een herdenkingsbijeenkomst plaats kan vinden. Het biedt een serene setting voor het afscheid nemen. Over het 9 hectare grote gebied strekken zich meerdere wandelpaden uit, zodat bezoekers in alle rust kunnen genieten van de natuur om hen heen.

Ecologisch en milieuvriendelijk onderhoud
Bij Reiderwolde willen ze het behoud van de natuur en de eeuwige grafrust garanderen. Daarom brengen zij geen onderhoudskosten in rekening voor het graf; dit verzorgt de begraafplaats.

De natuurbegraafplaats en de graven worden onderhouden op een ecologische en milieuvriendelijke manier. Er wordt rekening gehouden met een goede balans tussen de natuurlijke omgeving en de laatste rustplekken. 

Lees meer over deze natuurbegraafplaats: www.natuurbegraafplaatsreiderwolde.nl

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022