Thema uitvaart

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Zo kun je kiezen voor een uitvaart in een bepaald thema dat past bij de wensen van de overledene.

Thema uitvaart

Elke persoon is uniek en elke uitvaart ook. Bij Stout Uitvaartverzorging geloven we in een passend afscheid voor iedereen. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos en regelmatig krijgen we het verzoek voor het organiseren van een uitvaart in een bepaald thema. Een bijzonder thema dat past bij de wensen van de overledene. Voor de hand liggende thema’s hebben vaak te maken met de sport die de overledene beoefende, zijn of haar lievelingsmuziek of bijzondere vakantiebestemmingen.

Proosten op het leven

Met een thema-uitvaart willen we een unieke sfeer en stijl neerzetten, passend bij de overledene. Een favoriete vakantiebestemming is een mooi uitgangspunt. Hield de overledene van Italië, ging de reis elke zomer naar Zuid-Frankrijk of was hij of zij een echte liefhebber van Hollandse pot? Met bloemen, kleuren, muziek en de catering brengen we het afscheid volledig in de gewenste stijl. In plaats van een kopje koffie met een plak cake, kan dat bijvoorbeeld met bitterballen en Nederlandstalige muziek. Of wat denk je van Italiaanse catering, aan lange tafels met gevulde glazen wijn om herinneringen te vieren.

Muzikale omlijsting

Muziek vormt altijd een belangrijk onderdeel van een afscheid. Zeker bij een thema-uitvaart. Hield jullie dierbare van stevige rockmuziek of toch meer van klassiek pianospel? Dan kan er ook voor gekozen worden om de uitvaart vorm te geven als een concert. Dat kan ook in kleinere vorm, door bijvoorbeeld het favoriete instrument van de overledene op de kist te leggen. Door persoonlijke spullen bij de kist te plaatsen, creëren we een sfeer die herinnert aan de unieke persoonlijkheid van de overledene. Of het nu gaat om klompen, bloemen, of zelfs een motor, wij zorgen voor kleine details die een blijvende indruk achterlaten.

Een unieke locatie

De plek van het afscheid zorgt voor een extra beleving. Voor sportliefhebbers, die zelf bijvoorbeeld jarenlang gevoetbald hebben, kan het afscheid ook op de sportclub plaatsvinden. De clubkleuren kunnen dan de boventoon voeren, terwijl alle vrienden, familieleden en leden van de vereniging hun laatste eer brengen. Hield de overledene heel erg van tuinieren? Of was hij of zij een liefhebber van het theater? Dan is een afscheid vanuit de tuin of het theater ook mogelijk. De keuze voor het rouwvervoer kan daar ook aan bijdragen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een koets die getrokken wordt door paarden of een platte kar achter een klassieke tractor.

Voor een persoonlijk afscheid

Om het afscheid zo persoonlijk te maken, tonen we graag foto’s die het leven van de overledene weerspiegelen. En uiteraard is het ook mogelijk om de rouwkaart in de stijl van het thema te laten drukken. Door meer mensen te betrekken bij het afscheid, zorgen we voor een extra persoonlijk tintje. Bijvoorbeeld door in overleg met de familie in gesprek te gaan met de leden van de sportvereniging van de overledene, zodat zij ook iets kunnen organiseren.

Heb jij al nagedacht over jouw uitvaart en wil je dat graag in een bepaald thema? Wij staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022