Crematie

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Het begint bij de keuze voor een begrafenis of crematie. Hier vindt u meer informatie over het regelen van een crematie naar wens.

Crematie

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. Een uitvaart thuis, een dienst in de kerk of het uitvaartcentrum? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Toch begint het vaak bij de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Op deze pagina vindt u informatie rondom een crematie. Wilt u meer informatie, of een persoonlijk gesprek? Neem gerust contact met ons op.

Locatie

Er zijn tijdens een crematie verschillende momenten waarop nabestaanden samenkomen. Een uitvaartcentrum is hier op ingericht en wordt daarom door veel mensen als prettig ervaren. J. Stout Uitvaartverzorging heeft goed contact met diverse uitvaartcentra. Besluit u voor een ander uitvaartcentrum te kiezen of de uitvaart op een alternatieve locatie te houden? Geen probleem, of u nu kiest voor een uitvaart in huis of de buitenlucht en in de kerk of de kroeg: wij zetten ons volledig in voor uw wensen.

Kosten

Een uitvaart kost meestal meer dan de meeste mensen denken. Voor de kosten van een crematie zijn de kosten erg afhankelijk van uw wensen. Logischerwijs zijn de kosten voor een luxe uitvaart hoger dan de kosten voor een eenvoudigere uitvaart. Wilt u inzicht in de kosten van een crematie? Wij helpen u graag.

Begeleiding naar de oven

Bij ons krijgt u de mogelijkheid om uw dierbare te begeleiden naar de oven. Voor sommige mensen kan dit helpen bij de verwerking van het verlies. Omdat dit een zeer emotionele keuze is, kan u op het laatste moment nog van besluit veranderen.

As ophalen

Na de crematie wordt het as in een asbus bewaart en deze wordt in een algemene nis neergezet. Het is helaas niet mogelijk om deze ruimte te bezoeken, dit is wettelijk bepaald. Na een maand mag de as opgehaald worden, dit geeft u of uw nabestaanden de tijd om te bedenken wat ze met de as gaan doen.

Asbestemming

Het bepalen van een mooie en tastbare herinnering is geen makkelijke keuze. Na een crematie kunt u de as in een sierurn thuis bewaren of in een persoonlijk sieraad, waardoor uw dierbare dichtbij u blijft. De as verstrooien op een bijzondere plek waar u een fijn gevoel bij heeft is ook mogelijk. De keuze is en blijft heel persoonlijk. J. Stout Uitvaartverzorging besteedt hier grote zorg aan en laat u graag sierurnen en assieraden in de toonzaal zien. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. 

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022