Na de uitvaart

Een crematie of begrafenis is niet het einde van een uitvaart. Want welke steen past er op het graf of wat wordt de bestemming van uw as? Ook kunt u uw aanwezigen bedanken voor hun belangstelling en aanwezigheid. Daarnaast verzorgen wij hulp bij rouwverwerking en de nazorg, omdat uw hoofd mogelijk nog niet staat naar de dagelijkse gang van zaken.

Na de uitvaart

 1. Dankbetuiging Het kan veel steun bieden om aanwezigen te zien op de uitvaart. Deze mensen zijn hier om zelf afscheid te nemen, maar ook om hun steun te betuigen aan de nabestaanden. Als dank daarvoor is het mogelijk om de belangstellenden achteraf iets te sturen. Dat kan met een persoonlijke dankbetuiging via de post, maar bij een grotere opkomst is een publiekelijke advertentie ook gebruikelijk. Stout Uitvaartverzorging heeft een eigen drukkerij in huis, waardoor we optimaal kunnen ondersteunen in de dankbetuiging.
 2. Asbestemming Wilt u de as van uw dierbare uitstrooien op een bijzondere plek? Of weet u nog niet goed wat u met de as wilt doen? De eerste 30 dagen wordt de as verplicht in het crematorium bewaard, zodat u nog tijd heeft om goed na te denken over een gepaste bestemming.

  Het is goed mogelijk dat u langer nodig heeft. Symboliek en diverse wensen van nabestaanden kunnen het uitzoeken van een mooie eindbestemming lastig maken. Het crematorium kan de as daarom tot een halfjaar kosteloos bewaren.

  Wilt u uw dierbare dichtbij u houden met een urn of een sieraad? Bij Stout Uitvaartverzorging kunt u een keus maken uit een ontwerp dat bij u en uw dierbare past. Vindt u de symboliek van het uitstrooien beter passen? U kunt ervoor kiezen om de as te verstrooien over het crematoriumterrein, in de natuur of op een bijzondere plek. Heeft u uw bestemming gekozen? Ga dan wel na of er toestemming van een grondeigenaar benodigd is. Natuurlijk respecteren wij uw keus en ondersteunen we u graag
 3. Gedenksteen Een rustplaats wordt pas compleet met een passende gedenksteen. Maar welke steensoort is het mooist? Of kiest u wellicht voor een ander materiaal? En dan hebben we het nog niet gehad over het opschrift, het lettertype en het gebruik van foto’s.

  Laat u echter niet afschrikken door alle mogelijkheden op het gebied van gedenkstenen. Onze uitgebreide toonzaal, professionele leveranciers en jarenlange ervaring kunnen u helpen de juiste keus te maken. Daarbij zijn we altijd op de hoogte van de regels op de begraafplaats, zodat we u gedegen kunnen adviseren. In de tussentijd zorgen wij met alle liefde voor een tijdelijk naambord, om de periode te overbruggen naar de uitstraling die u wenst.

  Heeft u geen uitgebreide wensen voor maatwerk? Geen probleem: we hebben ook een aantal standaard gedenkstenen in onze collectie, die snel geplaatst kunnen worden met naam en opschrift.
 4. Rouwverwerking Tijd om te rouwen is er vaak pas na de uitvaart. Voor die tijd bent u vooral bezig met uw omgeving en praktische zaken. Hierna kunnen nabestaanden soms in een zwart gat belanden: het verliezen van een dierbare is ook niet zomaar wat. Ieder verwerkt zijn of haar verdriet op een andere manier. In de veertig jaar dat wij bestaan, hebben we veel ervaring opgedaan in het omgaan met verlies. We zien op dagelijkse basis wat persoonlijk verdriet inhoudt en hebben een groot netwerk op het gebied van rouwverwerking. Persoonlijk verdriet vraagt om een persoonlijke aanpak. Daarom brengen we u graag in contact met professionele mensen en organisaties die u, uw kinderen of andere betrokkenen kunnen helpen om de draad weer op te pakken.
 5. Nazorg Na de uitvaart bent u al met veel praktische zaken in aanraking gekomen. Hierna volgt echter nog veel (administratief) regelwerk. Verzekeringen, uitkeringen en abonnementen: uitzoek- en regelwerk waar u mogelijk erg tegenop ziet. Helemaal niet nodig. Stout Uitvaartverzorging helpt u op weg met tips, brengt u in contact met de juiste instanties en is op de hoogte van alle regels en mogelijkheden.

  Nabestaandenloket
  Het Nabestaandenloket is een overzichtelijk systeem waarmee u abonnementen, accounts en contracten kunt laten stopzetten of overnemen. Lees hier meer over het Nabestaandenloket of login.

  Afhandeling van financiële zaken
  Was de overledene kostwinner, dan hebt u als nabestaande wellicht recht op een uitkering. Heeft u een levensverzekering? Dan is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk uitkeert. Om deze zaken te kunnen regelen heeft u een Verklaring van Erfrecht nodig. Deze kunt u krijgen via de notaris. Dit document heeft u onder andere nodig voor het deblokkeren van bankrekeningen, het innen van verzekeringsgelden en uitkeringen en voor de teruggave van belastinggeld. Hulp bij deze en andere zaken geven we u graag. Neem contact met ons op voor ondersteuning of overige vragen.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022