Begrafenis

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Het begint bij de keuze voor een begrafenis of crematie. Hier vindt u meer informatie over het regelen van een begrafenis naar wens.

Begrafenis

Bij een uniek leven hoort een gepast afscheid. Een uitvaart thuis, een dienst in de kerk of het uitvaartcentrum? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Toch begint het vaak bij de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Op deze pagina vindt u informatie rondom een begrafenis. Wilt u meer informatie, of een persoonlijk gesprek? Neem gerust contact met ons op.

Locatie
Er zijn tijdens een begrafenis verschillende momenten waarop nabestaanden samenkomen. Een uitvaartcentrum is hier op ingericht en wordt daarom door veel mensen als prettig ervaren. J. Stout Uitvaartverzorging heeft goed contact met diverse uitvaartcentra. Besluit u voor een ander uitvaartcentrum te kiezen of de uitvaart op een alternatieve locatie te houden? Geen probleem, of u nu kiest voor een uitvaart in huis of de buitenlucht en in de kerk of de kroeg: wij zetten ons volledig in voor uw wensen.

Uitvaartdienst
U kunt voor een intiem afscheid kiezen, maar de dienst kan ook een grootse plechtigheid zijn. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een uitvaart met een klassieke draagwijze verzorgen; de kist wordt hoog op de schouders gedragen en er wordt op een statige en professionele manier gelopen. J. Stout Uitvaartverzorging heeft een groot team dragers dat is opgeleid voor het “schouderen”. Ook wanneer familieleden zelf willen schouderen, bieden we ervaren ondersteuning.

Kosten
Een uitvaart kost meestal meer dan de meeste mensen denken. Zo kost een begrafenis over het algemeen meer dan een crematie. Dit komt omdat er een gedenksteen geplaatst wordt en grafrechten betaald moeten worden. Wel zit verschil in het soort graf waar u voor kunt kiezen. Zo kost een natuurgraf bijvoorbeeld meer dan een algemeen graf. Ook hanteert elke gemeente andere kosten.

Gedenksteen
Een rustplaats wordt pas compleet met een passende gedenksteen. Onze uitgebreide toonzaal, professionele leveranciers en jarenlange ervaring kunnen u helpen de juiste keuze te maken. Daarbij zijn we altijd op de hoogte van de regels op de begraafplaats, zodat we u gedegen kunnen adviseren. In de tussentijd zorgen wij met alle liefde voor een tijdelijk naambord, om de periode te overbruggen naar de uitstraling die u wenst. 

Grafrecht
Grafrechten geven recht op een graf voor een bepaalde periode. Er zijn grafrechten voor een algemeen graf en voor een particulier graf. Bij een gemeentelijke begraafplaats betaalt u grafrechten aan de gemeente. Bij een bijzondere begraafplaats betaalt u grafrechten aan de houder van die begraafplaats, zoals een kerkgenootschap. De kosten verschillen per begraafplaats.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022