Direct na overlijden

Het is een moeilijk moment wanneer iemand overlijdt die dichtbij u stond. We kunnen moeilijk van u vragen dat u direct weet wat u moet doen. Hier vindt u een helder overzicht met de actiepunten in het geval van overlijden.

Direct na overlijden

 1. Stap 1: Bel uw (huis)arts Een overlijden officieel vaststellen, kan alleen worden gedaan door een gecertificeerd arts. Bel daarom uw (huis)arts of de dokter van de overledene, zodat hij of zij de verklaring van overlijden kan verstrekken. Alleen met deze verklaring kunt u namelijk aangifte doen van overlijden.
 2. Stap 2: Bel Stout Uitvaartverzorging Wanneer het overlijden is vastgesteld, kunt u Stout Uitvaartverzorging dag en nacht bereiken op 0599 612 482. Vanuit het buitenland belt u naar 0031 599 612 482.

  We vragen u dan eerst de naam en geboortedatum van de overledene en de plaats en tijd van overlijden. Vervolgens komen we zo snel mogelijk naar u toe om de overledene te verzorgen. Indien gewenst, kunnen we de verzorging samen met u uitvoeren.

  Indien nodig zorgen we dat de overledene wordt overgebracht naar een uitvaartcentrum. We maken een afspraak om de wensen rond de uitvaart door te nemen.
 3. Stap 3: Leg belangrijke documenten klaar Bij een overlijden hoort een zorgvuldige administratieve afhandeling. Natuurlijk begrijpen we dat uw hoofd hier waarschijnlijk niet naar staat. We zullen u niet vermoeien met de details, maar het is wel handig als u de volgende documenten voor ons klaarlegt:
  • Het legitimatiebewijs van de overledene
  • Het trouwboekje of de partnerregistratie
  • Een adressenlijst
  • De gewenste kleding voor de overledene
  • De wilsverklaring
  • Eventuele uitvaartpolissen
  • De verklaring van overlijden (via de arts) zodat wij voor u aangifte kunnen doen
 4. Stap 4: Stel uw kerk of genootschap op de hoogte Deze laatste stap is alleen nodig wanneer de overledene lid was van een kerk of andere levensbeschouwelijke organisatie. Stel de organisatie zo snel mogelijk op de hoogte, zodat zij zich kan voorbereiden op de eventuele uitvaartdienst of begeleiding in het rouwproces.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022