Vouwtraining wadewikkelen

Op maandag 13 maart vond in het ontvangsthuis van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext een vouwtraining plaats. Tijdens deze training, die verzorgd werd door Robbe en Jelle van Wikkelgoed, maakten we samen met andere uitvaartprofessionals kennis met de voordelen van wadewikkelen.

Alternatief afscheid

Wadewikkelen is een persoonlijk alternatief voor een afscheid in een kist, waarbij de overledenen in een zachte doek van natuurlijke materialen wordt gewikkeld. Om op de juiste manier te wikkelen, werden vouwinstructies geoefend met doeken van Nederlandse wol. Het wadewikkelen zorgt ervoor dat nabestaanden zich comfortabeler voelen bij het contact met de overledene, waardoor het afscheid een intiemer karakter krijgt.

Herinneringen in beeld

Fotografe Miranda Karel van Verder In Beeld was ook aanwezig tijdens deze avond. Zij is gespecialiseerd in uitvaartfotografie. De juiste fotografie helpt rouwenden bij het vastleggen van de laatste, meest kostbare momenten. Op deze manier kunnen zij deze herinneringen aan hun dierbare koesteren en niet vergeten.

Het ontvangsthuis van Hillig Meer bood de juiste sfeer voor het delen van kennis en oefenen met wadewikkelen. Het was een mooie en leerzame avond en een stap in de richting van een persoonlijker en duurzamer afscheid.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022