Terugblik open dag

Ter gelegenheid van het jubileum is op zaterdag 13 oktober 2018 een open dag gehouden om belangstellenden de gelegenheid te geven het pand van het familiebedrijf J. Stout Uitvaartverzorging aan de Steenhouwer 15 in Stadskanaal te bezichtigen en om een kijkje achter de schermen te nemen.

Druk bezocht

“Ondanks het prachtige weer is de open dag druk bezocht”, blikt zoon Jan-Willem terug. “We hadden gerekend op hooguit 200 personen, uiteindelijk hebben we ruim 350 bezoekers over de vloer gehad. Veel mensen kwamen even langs om mijn ouders onder het genot van een kopje koffie te feliciteren met het jubileum. Maar we hebben ook veel bezoekers gesproken, die sinds jaar en dag regelmatig langs ons pand rijden en verklapten dat ze toch wel nieuwsgierig zijn wat achter de voordeur allemaal is te zien.”

Met de regelmaat van de klok werden door de medewerkers van J. Stout Uitvaartverzorging rondleidingen gegeven door het gebouw. En elk half uur vond een demonstratie ‘schouderen’ plaats, een klassieke draagwijze waarbij de kist hoog op de schouders wordt gedragen met een kenmerkende statige manier van lopen. Alle bezoekers gingen met een attentie naar huis. 

“Vanzelfsprekend hebben we ook informatie gegeven over de mogelijkheden met betrekking tot grafmonumenten, opbaren, rouwkaarten, maar ook een gepaste kist of urnen en het rouwvervoer”, vervolgt Jan-Willem. “Met enkele bezoekers is een vervolgafspraak gemaakt. Zij hadden specifieke vragen, die je niet tijdens een open dag wilt beantwoorden. Daar moet je even rustig de tijd voor nemen.” 

Geschreven door Paul Abrahams

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022