Tekst voor een rouwkaart

Zoekt u een tekst of gedicht voor een rouwkaart? Een zelfgeschreven tekst is natuurlijk het meest persoonlijk maar het vinden van de juiste woorden lukt niet iedereen. Soms wordt een gedicht of de een deel van een songtekst gebruikt, dat de overledene al eerder heeft uitgezocht. Soms wordt het aan de nabestaanden overgelaten een passende tekst te bedenken voor de rouwkaart.

Schrijven van een rouwkaart
Als van tevoren niet is vastgelegd welke tekst de overledene op de rouwkaart wil weergeven, kan het veel tijd kosten om de juiste woorden te vinden. Bovendien kan het schrijven van een overlijdensbericht op een rouwkaart een lastig en emotioneel moment zijn. U wilt uw verdriet kwijt en tegelijkertijd een mooie boodschap overbrengen die recht doet aan de overledene. Aarzel dan niet om hulp in te schakelen bij het schrijven van de tekst voor een rouwkaart, bijvoorbeeld bij familie, vrienden of een uitvaartverzorger. Ook online zijn er veel geschikte teksten te vinden.

Rouwkaart maken
Er zijn talloze mogelijkheden om rouwkaarten zelf te ontwerpen, hier helpen we graag bij. Van klassiek, tot heel persoonlijk. Met een foto van de overledene of een afbeelding van bijvoorbeeld een locatie die voor de overledene heel veel betekenis had. Met alle emoties die er bij een overlijden komen kijken, kan het lastig zijn om hierin keuzes te maken. Bij J. Stout Uitvaartverzorging adviseren en helpen we u graag bij het maken van een keuze.

Online overlijdensregister
Naast een fysieke rouwkaart is het ook mogelijk om online een overlijdensbericht achter te laten. Dit kan in samenwerking met een krant of een huis-aan-huisblad. Het achterlaten van een rouwkaart of overlijdensbericht kan via een overlijdensregister. Bekende overlijdensregisters zijn Mensenlinq en Memori. Mensen kunnen via dit register ook een condoleancebericht achterlaten voor de nabestaanden.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022