Inspiratiemarkt natuurbegraafplaats Laude

Op zaterdag 3 juni was de officiële opening van Natuurbegraafplaats Laude. Er waren rondleidingen over de nieuwe begraafplaats en bezoekers konden een kijkje nemen in het ontvangsthuis. Ons team was die dag aanwezig op de inspiratiemarkt, om informatie te geven over natuurbegraven en de mogelijkheden die J. Stout Uitvaartverzorging daarvoor biedt.

Inspiratie en informatie

De inspiratiemarkt werd door ruim 300 mensen bezocht. Meer dan 20 bedrijven uit de uitvaartbranche presenteerden hun producten en diensten. Zo stonden er bijvoorbeeld leveranciers van baarplanken, kisten en urnen. Bezoekers konden inspiratie opdoen, informatie krijgen en meer te weten komen over natuurbegraven.

Toegankelijk voor iedereen

Bij de stand van J. Stout Uitvaartverzorging werd informatie gegeven over natuurbegraven en toonden we verschillende producten. Zo stond er een basiskist, die volledig biologisch afbreekbaar is. Een natuurbegrafenis hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn en is toegankelijker dan de meeste mensen denken. Verder heeft ons team van dragers een demonstratie gegeven waarbij zij de kist op hun schouders droegen.

Midden in de natuur

Het grootste verschil met een traditionele begrafenis, is dat alles wat de aarde in gaat, biologisch afbreekbaar moet zijn. En de natuurbegraafplaats zelf biedt een compleet andere sfeer in tegenstelling tot een reguliere begraafplaats. Zo ligt de nieuwe Natuurbegraafplaats Laude in een bos. Dus je bevindt je midden in de natuur. Omdat er geen gedenkstenen geplaatst worden en de graven verspreid over het terrein liggen, ervaar je als bezoeker alle stilte en rust die je wilt.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022