Begrafenis of crematie in Ter Apel

Begrafenis of crematie in Ter Apel

Het overlijden van een dierbare komt nooit op een goed moment. Wanneer dit gebeurt, wilt u op een gepast wijze afscheid nemen. Moet u een uitvaart regelen in Ter Apel? J. Stout Uitvaartverzorging kan u ondersteunen om het persoonlijke, unieke afscheid vorm te geven. U kunt altijd telefonisch contact opnemen via 0599-612482. We beantwoorden uw vragen graag en denken met u mee.

Uitvaart in Ter Apel

J. Stout Uitvaartverzorging heeft jarenlange ervaring met herdenkingen in Ter Apel. We bieden persoonlijke ondersteuning en zetten de puntjes op de i van het afscheid. Tijdens de ondersteuning verzorgen we een uitvaart passend bij de levensstijl van de overledene en houden daarbij rekening met de wensen van nabestaanden en het beschikbare budget.

Uitvaartlocaties in Ter Apel

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een uitvaart in Ter Apel. U kunt onder andere kiezen voor een ceremonie in een aula, kerk of begraafplaats. Ook verzorgen wij uitvaarten op bijzondere locaties, bijvoorbeeld buiten in de natuur, in Ter Apel en omgeving. Denkt u aan Rouwcentrum Ter Apel, de H. Willibrordus Kerk en de Kloosterkerk. Indien u andere wensen heeft voor de uitvaart, gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden.

Door middel van een persoonlijke aanpak maken we iedere uitvaart uniek en passen bij de overledene en dierbaren. Als ervaren uitvaartondernemer hebben we goede relaties met uitvaartverenigingen, begraafplaatsen en kerken in Ter Apel.

Begrafenis in Ter Apel

Bij een uniek leven hoort een gepast en eveneens uniek afscheid. Er zijn veel dingen waar u over na moet denken bij een uitvaart. Het begint vaak bij de keuze tussen een begrafenis of crematie. Neemt u gerust contact met ons op indien u meer informatie of een persoonlijk gesprek wenst over de mogelijkheden van een uitvaart in Ter Apel.

Begraafplaatsen in Ter Apel

Er zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen in Ter Apel: Begraafplaats Ter Apel Kapelweg en Begraafplaats Ter Apel Poortweg. Daarnaast is er ook de Rooms Katholieke begraafplaats Ter Apel. Als uitvaartverzorger zijn we op de hoogte van de regelementen die gelden voor deze begraafplaatsen. Mocht u hier vragen over hebben of ondersteuning wensen bij de keuze voor een begraafplaats, neemt u gerust contact met ons op.

Er zijn in de omgeving van Ter Apel meer begraafplaatsen:

 • Begraafplaats Ter Apelkanaal
 • Begraafplaats Nieuw-Weerdinge
 • Begraafplaats Sellingen
 • Begraafplaats Sellingerbeetse
 • Begraafplaats Bourtange
 • Begraafplaats Vlagtwedde
 • Begraafplaats Valthermond
 • Begraafplaats Valthermond-West
 • Begraafplaats Valthermond-Oost
 • Begraafplaats Mussel

Begrafeniskosten in Ter Apel

Over het algemeen kost een begrafenis meer dan een crematie. Dit komt doordat er een gedenksteen wordt geplaatst en grafrechten betaald moeten worden. Iedere gemeente hanteert eigen bedragen. Wij kunnen u meer vertellen over de kosten in Ter Apel (gemeente Westerwolde).

Crematie in Ter Apel

Indien u kiest voor een crematie, dan zijn er in de omgeving van Ter Apel een aantal opties:

 • Crematorium de Meerdijk, Emmen
 • Crematorium de Boskamp, Assen
 • Crematorium Cereshof, Stadskanaal

Crematiekosten in Ter Apel

De kosten van een crematie zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Wij voorzien u graag van inzicht in de kosten in (de omgeving van) Ter Apel.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022