Inspiratiedag Laude

Zondag 23 juni stonden we op de inspiratie dag van Natuurbegraafplaats Laude. Bij onze stand hebben we bezoekers geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden voor een natuurbegraving bij Stout Uitvaartverzorging.

Een afscheid in de natuur
Bij een natuurbegrafenis houden wij rekening met de kist, wade, mand of urn. Deze moet namelijk geschikt zijn voor een natuurbegraving. Bezoekers konden voorbeelden bekijken en we hebben biologische urnen gepresenteerd. We hebben vragen beantwoord en gingen met mensen in gesprek over een afscheid in de natuur.

Demonstratie
Om een beeld te geven van hoe een natuurbegraving verloopt, hebben we een demonstratie gegeven van hoe een uitvaart eruit ziet. Bezoekers mochten als dragers samen met onze collega’s achter de rijdende baar lopen en vervolgens de kist in de grond laten zakken. Er was een spreker en er werd a capella gezongen, wat bij sommige bezoekers zorgde voor een traan.

Het was een inspirerende dag met veel interesse en betrokkenheid voor een passend afscheid in de natuur. Bedankt aan iedereen die langs is gekomen!

Kijk hier voor een sfeerimpressie van deze bijzondere dag:

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022