Een groene uitvaart…

Voor natuurliefhebbers bestaan er speciale natuurbegraafplaatsen. Hillig Meer in Eext is hier een voorbeeld van. Het is een bijzonder oude Drentse begraafplaats. Iedereen is welkom en er is alle ruimte voor uw persoonlijke invulling van het laatste afscheid. Respect voor de natuur is wenselijk op een begraafplaats als deze. 

Waarom een natuurbegrafenis en wat zijn de mogelijkheden? De achterliggende gedachte van een natuurbegrafenis is dat het lichaam teruggegeven wordt aan de natuur. Bij een natuurgraf vindt u geen stenen grafmonument, maar een boomschijf. Bloemstukken mogen de eerste twee weken na de begrafenis blijven liggen, maar worden daarna weggehaald. Het graf kan hierdoor minder herkenbaar worden, maar via het register met coördinaten blijft duidelijk wie waar begraven is. De prijzen voor een graf op een natuurplaats zijn veel lager in verhouding tot een graf op de traditionele begraafplaats. Ook het reserveren van een familiegraf is mogelijk. Of het kiezen van een eigen plek kan, in een landschapsgedeelte dat aanspreekt. Nabestaanden kunnen tijdens een natuurbegrafenisuitvaart afscheid nemen van hun dierbare terwijl ze natuurgeluiden, zoals wind én vogelzang horen. 

Iedere eerste en derde zondag van de maand om 14:00 uur wordt er op de natuurbegraafplaats in Hillig Meer een rondleiding gegeven, ook langs het ontvangsthuis. 
Lees hier meer: https://www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl/contact/rondleiding/

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022