Welk type uitvaart past bij jou?

Het mooiste afscheid is een persoonlijk afscheid. Hoe dat eruitziet, verschilt natuurlijk per persoon. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en denken we graag mee. Welk type uitvaart past bij jou?

Uniek afscheid

Misschien heb je er nog helemaal niet over nagedacht of heb je juist al wel een beeld van jouw afscheid. In beide gevallen is dat begrijpelijk. Toch is het wel goed om erover na te denken en erover te spreken. Een uitvaart is namelijk meer dan alleen een ceremonie. Het is een passend afscheid, dat past bij de persoonlijkheid van de overledene. Het kan best dat daar nog helemaal geen ideeën over zijn. Daarom denken we graag mee.

Uitvaart in stijl

Bij een overlijden beginnen we altijd met een gesprek. We vragen de nabestaanden naar de wensen van hun dierbare en op welke manier het afscheid moet worden ingevuld. Zo is het mogelijk om een uitvaart in een bepaald thema te houden. Bijvoorbeeld in de stijl van een favoriete vakantiebestemming met bijpassende catering of in de stijl van een hobby. Persoonlijke spullen van de overledene kunnen we dan bijvoorbeeld op de kist plaatsen als detail. Dan kun je denken aan een muziekinstrument of motorhelm.

Favoriete muziek en foto’s

Belangrijke elementen voor een gepast afscheid zijn muziek en foto’s. Met favoriete muziek zorgen we ervoor dat iedereen de overledene herdenkt zoals hij of zij was. En foto’s spelen daarbij ook een belangrijke rol. Allemaal om het leven te vieren en herinneringen op te halen.

Heb jij al nagedacht over jouw uitvaart of wil je meer informatie? Wij staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact op.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022