Van kist tot kaart

In de eerste momenten na een overlijden gebeurt er van alles. In navolging van ons vorige bericht, over de eerste stappen, lees je nu wat er verder allemaal geregeld moet worden.

Wensen en mogelijkheden

Alles moet in korte tijd, zo’n 5 tot 6 dagen, geregeld worden. Daarom praten we over de wensen van de overledene en jullie als nabestaanden. We kijken dan ook naar de mogelijkheden tijdens de uitvaart. Willen jullie de uitvaart op dezelfde locatie als waar jullie dierbare is opgebaard of ergens anders?

Er komen veel keuzes op je af. Daarom geven wij advies en ondersteuning. We denken mee met vragen als: Welke kist kies je bijvoorbeeld? Wordt jullie dierbare gecremeerd of begraven? En willen jullie een moment samen hebben na de uitvaart of juist niet? Door dit te bespreken, vormen we samen een beeld van de uitvaart.

Bloemen, foto’s, muziek en kaarten

Had jullie dierbare een voorkeur voor bepaalde bloemen of kleuren? Dan kijken we hoe we die op een passende manier kunnen gebruiken. Voor bloemen en bloemstukken werken we samen met een bloemist, die met alle wensen rekening kan houden.

Willen jullie dat de favoriete muziek van jullie naaste gedraaid wordt of heb je zelf een mooi muziekstuk geselecteerd? Dan verwerken we de muziek op een passende manier in het programma. Dat geldt ook voor de foto’s die in een presentatie op televisieschermen getoond kan worden. Door alles te bespreken en af te stemmen, zorgen we voor een echt persoonlijke uitvaart.

Emotie op papier

Dan is het tijd om over de kaart te praten. Hiermee kun je familie, vrienden en bekenden op de hoogte brengen van het overlijden. En het is dan ook mogelijk om mensen uit te nodigen voor de uitvaart. Als dat jullie wens is. We vragen daarom tijdig om na te denken over de adressen. We helpen bij het opstellen van de tekst op de kaart en kunnen voorbeelden van rouwkaarten laten zien. Vanwege de emotionele lading, bespreken we de inhoud van de kaart op een moment dat andere zaken al duidelijk zijn. We zijn niet afhankelijk van andere partijen, omdat we een eigen drukkerij hebben. Zo zorgen we ervoor dat de rouwkaarten op tijd gemaakt én bezorgd worden.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022