Uitvaartfotografie

Een herinnering vastleggen. Dat is wat een foto doet. Foto’s bieden de kans om een bijzondere herinnering niet alleen in je hart te sluiten, maar maken het moment tastbaar voor later. Steeds vaker wordt er bij uitvaarten voor gekozen om een fotograaf in te zetten. Een uitvaartfotograaf legt met respect en op een discrete manier het afscheid vast. De laatste hand op de kist, de bloemen, de warmte van een waardig afscheid.

Rouwverwerking

Het vastleggen van een afscheid kan helpen bij de verwerking van het verlies. De dag van de uitvaart gaat – vooral bij de naasten – vaak in een roes voorbij. Er gebeurt veel. Er zijn veel emoties. Misschien heb je niet eens meegekregen wie er allemaal waren. Een fotograaf kan dit op een mooie manier vastleggen. Zo kun je later in alle rust terugkijken en napraten. Een foto- of videoverslag van een uitvaart helpt om met anderen te praten over het afscheid en de overledene. Dit draagt bij aan het verwerken van het verdriet.

Voor eeuwig

Vooral bij het afscheid kan een kindje of baby wordt vaak gekozen voor uitvaartfotografie. Een kort leven. Veel te kort. Hij of zij zal voor altijd onderdeel zijn van het gezin. Voor altijd doorleven in alle harten. Het vastleggen van het afscheid kan in deze gevallen helpen om nog een extra tastbaar moment te hebben. Om voor eeuwig onderdeel te zijn en blijven van de levens van de nabestaanden.

Uiteraard bepaal je zelf wat wel en niet gefotografeerd wordt. In overleg met de uitvaartleider en de fotograaf kun je rustig alle wensen bespreken. Heb jij vragen over de mogelijkheden van uitvaartfotografie? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022