Thuisopbaring

Voor een intiem afscheid van een dierbare kunt u kiezen voor een thuisopbaring. In een vertrouwde omgeving, in alle rust de laatste eer bewijzen is erg waardevol.   

Kunt u altijd kiezen voor een thuisopbaring? 
Als u een kleine woning heeft of bijvoorbeeld een smalle trap in huis hebt, is het ook zeker mogelijk om te kiezen voor een thuisopbaring. Ook als uw dierbare is overleden in het ziekenhuis of in een hospice is het mogelijk de overledene thuis op te baren. Een medewerker van het uitvaartcentrum bekijkt samen met u welke ruimte het beste geschikt is voor de thuisopbaring. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de ruimte waar mensen kunnen zitten, lichtinval en tafeltjes om bloemen op neer te zetten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een kamerscherm te plaatsen om meer privacy te creëren.   

De kosten voor een thuisopbaring 
Een thuisopbaring is goedkoper dan een opbaring in een uitvaartcentrum. De manier van opbaren kiest u samen met de uitvaartondernemer. De opbaring kan op bed maar ook in een kist, op een opbaarplank of in een mand met een wade. Daarnaast kan een thuisopbaring u ook veel rust geven. U hoeft immers niet naar het uitvaartcentrum te reizen en u bent niet afhankelijk van de openingstijden.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022