Testament

Als u geen testament heeft
Het is wettelijk geregeld dat na het overlijden uw erfenis automatisch naar uw echtgenoot of geregistreerde partner gaat. Uw kinderen erven hun deel op het moment dat ook uw partner komt te overlijden of eerder in specifieke gevallen.

De voordelen van een testament
Als u een testament laat opstellen kunt u zelf beslissen wie uw erfgenamen worden. Heeft u een partner, maar staat dat niet geregistreerd? Dan kunt u met behulp van een testament toch laten vastleggen dat hij of zij van u erft. Ook kunt u ervoor kiezen om uw geld te schenken aan een goed doel. En is het mogelijk om te laten vastleggen wie uw nalatenschap mag regelen als u er niet meer bent; een executeur.

Vastleggen van uw wensen in het testament
Een testament opmaken gaat altijd via de notaris. De notaris bespreekt met u alle wensen en legt deze vast. Vervolgens wordt uw testament opgeslagen in het Centraal Testamentenregister (CTR). Als u eenmaal uw wensen heeft laten vastleggen, is het verstandig om deze één keer in de vijf jaar te herzien. Zijn uw omstandigheden veranderd? Staat u nog wel achter het goede doel dat u benoemd heeft? Ook dit doet u via de notaris.

Vragen over de mogelijkheden van een testament
Er is heel veel mogelijk maar u moet het wel vastleggen. In de brochure op deze pagina vindt u alle informatie over het maken van een testament: https://www.notaris.nl/files/Brochures/brochure-hoe-regel-ik-mijn-nalatenschap.pdf?38153bfbc8

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022