Stap voor stap

Uw dierbare is overleden. Emoties overheersen of u wordt geleefd.. Wat nu te doen? U kunt ons bellen en we gaan met u in gesprek. Om te weten te komen wat de situatie is en de wensen zijn. We gaan er samen rustig voor zitten om dit allemaal te regelen. Om het helder te houden zetten we alles voor u op een rij. 

Eerste gesprek
Ons eerste gesprek zal telefonisch plaatsvinden. Op het moment dat het overlijden van uw dierbare door de (huis)arts is vastgesteld, belt u ons om het overlijden te melden. Wij zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk bij u komen om uw dierbare te verzorgen. Dat is onze eerste zorg, daarna zorgen we er direct voor dat uw dierbare naar de gewenste plek wordt gebracht, om hier in alle rust de opvolgende dagen afscheid te kunnen nemen. 

Het regelen van de uitvaart

Een van onze uitvaartverzorgers maakt daarna met u een afspraak voor een gesprek. Hierin bespreken we de te ondernemen stappen voor de uitvaart. Dit kan op ieder gewenst moment. We begrijpen dat uw hoofd er niet altijd naar staat, maar we stellen u een aantal belangrijke vragen tijdens het gesprek. Hoe ziet u de uitvaart voor u? Zijn er speciale wensen? Welke wensen had uw dierbare? Hierover praten kan confronterend of moeilijk zijn. Wij vinden het geen enkel probleem als u familie of vrienden vraagt bij het gesprek aanwezig te zijn. We hopen dat het gesprek u helpt en rust geeft, zodat u weet dat alles is geregeld én zich bezig kunt houden met de waardevolle laatste momenten bij uw dierbare. 

Overzicht

Het verlies van een dierbare is al moeilijk genoeg. We regelen alles voor de uitvaart met u samen. Indien u het fijn vindt om een overzicht te hebben van alles waar u aan moet denken bij het overlijden, dan kunt u hier klikken voor een checklist.  

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022