Rouwbloemen

Als het om bloemen gaat is er ontzettend veel keuze, bijvoorbeeld variatie in vorm, kleur en bloemsoort. Bloemen hebben het bijzondere effect dat ze voor een speciale, persoonlijke sfeer kunnen zorgen bij het afscheid van een dierbare.

Rouwbloemen zorgen voor een mooie aankleding tijdens een uitvaart. Ze kunnen gebruikt worden als bedekking van de kist, om uit te delen tijdens de uitvaart of als decoratie van de ruimte. Als het op bloemen aankomt is er heel veel mogelijk.

Gespoten bloemen, zijden bloemen, planten, papieren bloemen. Alles kan aangepast worden naar de persoonlijkheid en wensen van de overledene. We hebben een inspiratiepagina over specifiek rouwboeketten.

Wensboom

Er zijn verschillende manieren om gasten te betrekken bij de uitvaart van een dierbare. Je kunt bijvoorbeeld een wensboom maken. Het idee achter een wensboom is dat nabestaanden en andere gasten een wens of herinnering kunnen achterlaten. Er kan een echte boom worden gebruikt, maar je zou ook zelf een wensboom kunnen creƫren met takken. Op deze manier kun je er je eigen draai aan geven. Met behulp van ophangbare kaartjes en pennen kunnen gasten een boodschap voor de overledene achterlaten. Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, neem gerust contact met ons op.

Hieronder een aantal inspiratiebeelden:

Wij denken graag mee over de invulling van de bloemen tijdens de uitvaart.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022