Regionale elementen en het afscheid

Een plakje cake óf een authentieke Grunneger kouk bij de koffie? Elk leven kent een eigen verhaal, dat we graag centraal zetten in het afscheid van een dierbare. We eren de persoon en de plek waar hij of zij vandaan komt. Als uitvaartverzorger zijn we niet alleen bekend in de regio, we zijn ook bekend mét de regio.

Traditie en gebruiken
Voor een persoonlijk afscheid werken we meestal met spullen of elementen die de overledene typeren. Lokale gebruiken en tradities kunnen al verschillen per plaats. Veel begraafplaatsen en kerken hebben bijvoorbeeld al hun eigen gebruiken. Onze voornaamste taak is op de hoogte te zijn van deze gebruiken, zodat we ons daarop kunnen aanpassen.

Afscheid in dialect
Een dialect is voor veel mensen een kenmerkende eigenschap. Het is iets waar ze trots op zijn en waarmee ze zichzelf kunnen zijn. Volgens ons is dat ook belangrijk voor het afscheid. Daarom is het ook mogelijk om het afscheid te houden in het eigen dialect. Bijvoorbeeld met een spreker en muziek uit de regio. Nabestaanden kunnen natuurlijk ook een verhaal of een gedicht vertellen in hun eigen dialect.

Voor bij de koffie
Met lokale producten zorgen we ook voor een regionale smaakbeleving. Dat kan bijvoorbeeld door Grunnerger kouk te serveren bij de koffie of Grunneger worst met een glaasje Hooghoudt of Kalmoes Beerenburg. Elk afscheid is een uniek moment om het levensverhaal van een overledene te herdenken en te vieren. Of het nu gaat om lokale gebruiken, een afscheid in dialect of het serveren van streekproducten; Stout Uitvaartverzorging kent de regio.

Wil jij ook graag dat er regionale elementen gebruikt worden bij jouw afscheid of wil je meer informatie? Wij staan voor je klaar. Neem gerust contact op.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022