Laatste rustplaats: urnen

Er zijn verschillende vormen voor de laatste rustplaats.  Eén daarvan is de as in een urn te bewaren. Voor het kiezen van een urn zijn veel mogelijkheden. Wij nemen je graag hierin mee.

Alle tijd

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je geen druk hoeft te voelen. Het kiezen van een urn is een persoonlijk proces. Daarom kan dit een langere tijd in beslag nemen. En dat is geen probleem! Jij mag de tijd nemen die jij nodig hebt. Na ongeveer een maand is er de mogelijkheid om het as mee te nemen. In overleg is het altijd mogelijk om de as langer te bewaren of een asbuis te ontvangen. Zo heb jij alle tijd om een goede, passende urn te vinden.

Verschillen

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om urnen. Zo zijn ze in veel verschillende prijsklassen beschikbaar. Bedenk vooraf wat jij ongeveer wilt uitgeven, zodat je gerichter kunt zoeken. Daarnaast kun je het materiaal van de urn kiezen. Wil je de urn buiten zetten? Dan moet je hier rekening mee houden bij de materiaalkeuze. Ook is er tegenwoordig de mogelijkheid tot een ecologische urn. Tot slot kun je een urn kopen, op maat laten maken of zelf maken (onder begeleiding).

Rustplaats

Welke urn je ook kiest, het is een mooie en waardevolle rustplaats voor de overledene. Er zijn geen foute keuzes. Kies wat bij jou past en bij jouw dierbare.

Heb jij vragen over de keuze voor een urn? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022