Digitale erfenis

Wat veel mensen niet weten, is dat er na een overlijden ook een digitale erfenis achterblijft. Een digitale erfenis is het nalaten van wachtwoorden, sociale media en bijvoorbeeld cryptomunten aan nabestaanden.

Hoe kun je je digitale erfenis regelen?

Je kunt jouw digitale erfenis op verschillende manieren regelen. Zo kun je een document maken met daarin al jouw accounts en gegevens en geef aan wat ermee moet gebeuren, zodat de nabestaanden weten wat ze moeten doen. Nog makkelijker is het gebruik van een digitale kluis. Hierin staan al je inlogcodes en wachtwoorden. Dan hoef je maar één wachtwoord ‘na te laten’.

Google

Google heeft hiervoor een speciale pagina, genaamd ‘Inactiviteitsvoorkeuren’. Je geeft hier aan wanneer Google je account als ‘inactief’ mag beschouwen en het hele proces in werking wordt gezet.

Apple

Apple heeft een functie om nabestaanden toegang te geven tot je AppleID. Hiervoor moet je eerst één of meerdere erfeniscontacten aangeven.

Social media

Op sociale media is het mogelijk om een herdenkingspagina aan te maken na iemands overlijden. Daarop kunnen berichten worden achtergelaten en herinneringen worden gedeeld. Profielen op sociale media kunnen ook volledig worden verwijderd als je dat wenst.

Uiteraard kunnen wij hierbij helpen en ondersteunen. Vraag hier gerust naar.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022