Gedenkstenen en urnen

Het afscheid is achter de rug en daarmee ook een heftige week. In een paar dagen tijd ga je van het uitzoeken van adresgegevens en kaarten naar de afscheidsceremonie. Vanaf nu kun je gaan nadenken over de manier waarop je jouw dierbare wilt herinneren. In het geval van een crematie kan er gekozen worden voor een urn en bij begraven voor een gedenksteen.

Asbestemming

Een asbestemming kiezen kan in principe direct, maar dat hoeft niet. De keuze die je maakt, is persoonlijk. Net als de meeste keuzes rondom een uitvaart. Er zijn genoeg mogelijkheden, waar we je graag bij helpen.

Voordat de as gebruikt mag worden, moet het de eerste 30 dagen in het crematorium blijven. Die zorg nemen we je ook uit handen. Zodra het mogelijk is halen we de as op en maken we het klaar om in een urn te doen. Het vullen van een urn of ander voorwerp kan samen met familie, als jullie dat willen.

Met onze urnenpresentatie laten we verschillende mogelijkheden zien. Naast de urnen die we laten zien, hebben we uitgebreide catalogi waaruit een keuze gemaakt kan worden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een asbestemming in de vorm van een sieraad, glasreliek of ander voorwerp.

Grafmonumenten

Is jouw dierbare begraven? Dan helpen we je bij het kiezen van een grafmonument. In onze ruime toonzaal laten we eveneens de mogelijkheden zien. Van dubbele graven met dekplaat tot gedenkzuilen en van letterplaat tot eenvoudige gedenksteen, er zijn genoeg mogelijkheden.

De voorbeelden in de toonzaal kunnen een inspiratie zijn, passend bij jouw wensen. Je kunt kiezen uit uiteenlopende vormen, kleuren en steensoorten. Voor de letters, die op het grafmonument geplaatst worden, hebben we ook uitgebreide mogelijkheden.

Nadat je hebt gekozen, wordt de steen gemaakt door een steenhouwerij in de regio waar we mee samenwerken. De levertijd van het monument is vaak meer dan 3 maanden en afhankelijk van verschillende factoren.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022