Een persoonlijke kist

U heeft een ruime keuze in standaard uitvaartkisten. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om uw uitvaart persoonlijker te maken. U kunt de kist (laten) beschilderen, voor een aparte vorm kiezen, bijzonder materiaal toepassen of uw kist zelf maken.

Voorwaarden waar een uitvaartkist aan moet voldoen

Een uitvaartkist moet wel aan een aantal voorwaarden en eisen voldoen. Deze zijn vastgelegd in het Besluit op de lijkbezorging . Een kist moet bijvoorbeeld gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals karton of hout. Ook voor de eventuele versiering gelden strikte voorwaarden.

Keuze uit verschillende vormen en materialen

Het is mogelijk om een standaard uitvaartkist te beschilderen of er bijvoorbeeld persoonlijke teksten op te schrijven Wist u dat u ook kunt kiezen voor een ronde uitvaartkist, of een zachte kist, gemaakt van katoen, stro en vilt? Ook kisten van andere natuurlijke materialen zoals bamboe en wilgentenen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor een biologisch afbreekbare kist, een milieuvriendelijke keuze.

Wat voor uitvaartkist kiest u?

Of u nu kiest voor een standaard uitvaartkist of voor een hele persoonlijke uitvaartkist; bij Stout Uitvaartverzorging kunt u terecht met al uw vragen over welke vormen, maten en materialen er allemaal mogelijk zijn.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2022