1

Gesprek met de uitvaartverzorger

Het gesprek met de uitvaartverzorger duurt gemiddeld twee uur, waarin we alle stappen met u doornemen. Wat zijn uw wensen, heeft u aan alles gedacht en zijn er nog speciale wensen waar we rekening mee moeten houden? Door alles op een rijtje te zetten wordt het geheel duidelijker en heeft u rust in uw hoofd. Ook in afspraken zijn we flexibel: wellicht vindt u het prettig om de afspraak zo snel mogelijk te plannen, of heeft u eerst nog tijd nodig om het overlijden te verwerken. Met respect en begrip voor uw situatie maken we met u een afspraak bij u thuis, of bij ons op kantoor.

Al ligt de nadruk op de feiten en niet op de emoties, deze gesprekken kunnen door sommige mensen best als zwaar worden ervaren. In dit gesprek komen namelijk belangrijke keuzes aan bod die gemaakt moeten worden. Het is daarom helemaal niet gek om familieleden of vrienden te vragen om u bij te staan.

2

Wensen van de overledene

Het kan goed zijn dat de overledene al specifieke wensen heeft vastgelegd in een wilsverklaring of wensenlijst. In dat geval wordt dit de leidraad voor de uitvaart en zijn de meeste beslissingen al gemaakt. 

3

Onze mogelijkheden

Bij een uniek leven past een bijzonder afscheid. Door onze ervaring in de uitvaartzorg kunnen we u allerlei mogelijkheden bieden. Een uitvaart thuis, een religieus thema of een begrafenis rondom de hobby van de overledene? We denken graag met u mee. 
Bekijk alle mogelijkheden

4

Behoefte aan overzicht?

Met de checklist voor nabestaanden kan Stout Uitvaartverzorging u helpen om structuur aan te brengen in een moeilijke periode. Download hier de checklist om te kijken of u overal aan heeft gedacht en of u niets bent vergeten.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2019