Update coronamaatregelen per 19 december 2021

Met ingang van zondag 19 december 2021 gelden de volgende regels voor de uitvaartsector:

Er zijn maximaal 100 personen toegestaan.

Het gebruik van mondkapjes is verplicht bij een uitvaartplechtigheid of condoleance. Het mondkapje hoeft alleen te worden gedragen als u op de uitvaart- of condoleancelocatie rondloopt van A naar B. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Daarnaast is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Om de 1,5 meter afstand te waarborgen kan het zijn dat crematoria of uitvaarcentra werken met een maximaal aantal bezoekers (Crematorium Stadskanaal en Emmen maximaal 50 personen, Crematorium Assen en Winschoten maximaal 75 personen. Dit aantal is exclusief uitvaartbegeleiders, voorgangers of sprekers).

De uitvaartbranche blijft vrijgesteld van het gebruik van een coronatoegangsbewijs (zowel voor uitvaartcentra als voor horecagelegenheid of andere locatie met horecafunctie). Ook is er geen verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaats nodig.

Ondanks de avondsluiting van 17.00 uur kunnen uitvaarten en condoleances gewoon plaatsvinden, wanneer deze in een uitvaartcentrum worden gehouden. De uitvaartplechtigheden en condoleances kunnen overdag en ’s avonds plaatsvinden.

Het virus is nog lang niet weg, wij verzoeken u dan ook de basisregels in acht te blijven nemen en steeds onder de aandacht van de nabestaanden te brengen:

• Was vaak uw handen
• Hoest en nies in de elleboog
• Geen handen schudden
• Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD
• Houd 1,5 meter afstand van anderen

Het volledige overzicht kunt u hier nalezen op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u vragen over de regels of eventuele beperkingen van een specifieke locatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!

© J. Stout Uitvaartverzorging 2021