1

Locatie uitvaart

Er zijn tijdens een begrafenis of crematie verschillende momenten waarop nabestaanden samenkomen. Of het nu gaat om het drinken van een kop koffie, het houden van een ceremonie of in stilte te waken: gasten zoeken troost bij elkaar. Een uitvaartcentrum is hierop ingericht en wordt daarom door veel mensen als prettig ervaren. 
J. Stout Uitvaartverzorging heeft goed contact met diverse uitvaartcentra. Uniek in hun sfeer, maar met dezelfde professionaliteit in materieel en personeel.
Kiest u voor een ander uitvaartcentrum of een alternatieve locatie waar u het afscheid (gedeeltelijk) wilt houden? Geen probleem. Of u nu kiest voor een uitvaart in huis of de buitenlucht en in de kerk of de kroeg: wij zetten ons volledig in voor uw wensen.

2

Spreker

Een goede spreker weet de uitvaart in goede banen te leiden. Informeren over het verloop van de dienst, inleiden van video’s, foto’s en muziek en aankondigen van de sprekers; het is belangrijk als iemand de regie weet te houden. In kerkelijke kringen wordt dit over het algemeen gedaan door de dominee, priester of andere voorganger. J. Stout Uitvaartverzorging beschikt over goed contact met ervaren sprekers. 
Ook bieden we ondersteuning, indien gewenst, voor familie, vrienden en andere betrokkenen die graag iets willen zeggen tijdens de uitvaartplechtigheid.

3

Muziek en beeld

Soms kan muziek uitdrukken wat we in woorden niet kwijt kunnen. Vandaar dat muziek vaak een belangrijke rol speelt in uitvaartdiensten. U kunt ervoor kiezen om muziek te laten afspelen, maar ook livemuziek is een mogelijkheid. Denk aan een koor of muziekgezelschap waar de overledene lid van was.
Ook kunnen we ons voorstellen dat u foto’s of video’s van de overleden wilt tonen. Bijna alle uitvaartcentra beschikken over een beamer, dus in overleg is dat zeker mogelijk.

4

Digitaal condoleanceregister

De digitale wereld kan niet meer los worden gezien van ons ‘normale’ leven. Daarom is het niet zo gek dat ook condoleances online worden achtergelaten. Memori.nl creëert een persoonlijke pagina voor uw dierbare, waar nabestaanden een persoonlijk bericht, condoleance en/of foto achter kunnen laten. U kunt er ook voor kiezen om de inhoud van de dienst na afloop te delen op de website: u heeft namelijk zelf de controle over de website.

5

Uitvaartleider

U wilt op de dag van de uitvaart liever niet teveel aan uw hoofd. J. Stout Uitvaartverzorging neemt u de zorg uit handen en staat garant voor een soepel verloop van de dag. Met oog voor de aanwezigen, oor voor vragen en aandacht voor de praktische zaken zijn wij de regisseur van de uitvaart.

6

Onze mogelijkheden

Bij een uniek leven past een bijzonder afscheid. Door onze ervaring in de uitvaartzorg kunnen we u allerlei mogelijkheden bieden. Een uitvaart thuis, een religieus thema of een begrafenis rondom de hobby van de overledene? We denken graag met u mee.

Bekijk alle mogelijkheden

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020