Terugblik: het was een waardevolle avond 'Licht om te herdenken'

STADSKANAAL – Op zaterdagavond 2 november organiseerde J. Stout Uitvaartverzorging een herdenkingsavond voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Een ieder was welkom in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal. 

Onder de noemer Licht om te herdenken werd de kerk weer helemaal gehuld in kaarslicht. Iedereen werd de gelegenheid geboden een kaarsje te branden voor een overleden dierbare. Daarnaast konden wensen worden achtergelaten en stond de koffie klaar. “Ons doel met deze bijeenkomst is mensen helpen om herinneringen aan overleden dierbaren levend te houden”, aldus Jan-Willem Stout. “Tijdens deze periode van het jaar wordt op veel plekken stilgestaan bij dierbaren die ons zijn ontvallen. Wij vinden het belangrijk dat ook de mensen uit Stadskanaal en omgeving deze mogelijkheid wordt geboden.”
Ook dit jaar was het weer een mooie, goed bezochte avond. Een veel gehoord geluid is dat mensen het waardevol vinden. Iedereen kon op zijn eigen manier herdenken, bijvoorbeeld door een kaarsje aan te steken. In de ongedwongen sfeer kon worden nagepraat met elkaar, andere bezoekers en de uitvaartverzorgers. Na afloop werden lichtjes meegegeven, zodat dierbaren ook thuis konden worden herdacht door het branden van een kaarsje. 

Ieder jaar komen de mooiste wensen voorbij, zo ook weer dit jaar:

•Je bent dichtbij ons•Ik hoop dat ik je nog een keer weer zie•Uit het oog, maar niet uit het hart 

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020