Klassieke draagwijze terug bij J. Stout Uitvaartverzorging

Wie de militaire en koninklijke uitvaarten van televisie kent, herinnert zich vast het indrukwekkende moment waarop de kist wordt weggedragen. Hoog op de schouders, met een statige en professionele manier van lopen. Het stijlvolle ‘schouderen’ is dankzij J. Stout Uitvaartverzorging in Stadskanaal weer terug in de regio. Met een professionele training en de aanschaf van nieuwe stijlvolle kleding heeft het draagteam van J. Stout Uitvaartverzorging sinds deze maand alles in huis voor een waardige uitvaart. Ook wanneer familieleden zelf willen schouderen, biedt de uitvaartverzorger ervaren ondersteuning. Dat deze manier van dragen niet vaak wordt aangeboden, heeft mogelijk te maken met specifieke eisen die erbij komen kijken. Zo is een team nodig dat ongeveer dezelfde lengte heeft, gelijkmatig in de pas kan lopen en krachtig genoeg is. ,,Het vergt aardig wat training om professioneel te kunnen schouderen”, spreekt Jan-Willem Stout uit ervaring.

Op elkaar ingespeeld
De familieonderneming onderscheidt zich hiermee bovendien van bedrijven die het schouderen uitbesteden aan externe (studenten)dragers. ,,Doordat we werken met onze eigen mensen’’, vertelt Jan-Willem, ,,zijn we altijd zeker van een professioneel team dat op elkaar is ingespeeld en betrokken is bij de gehele uitvaart.’’ 

Vernieuwing in de regio
Statig en stijlvol: het schouderen sluit naadloos aan bij de dienstverlening van J. Stout Uitvaartverzorging. Want hoewel de uitvaartverzorger voortdurend ontwikkelt en bijzondere uitvaarten op maat verzorgt, heeft het bedrijf naam gemaakt met haar klassieke uitvaarten. ,,We zijn altijd trouw gebleven aan onszelf’’, legt Jan-Willem uit. ,,Mensen kennen ons van de hoge hoeden, jacquets en de puntjes op de i. Deze nieuwe stap betekent een vernieuwing in de regio, die tegelijk past bij wat we al veertig jaar doen.”

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020