Het was een waardevolle avond; Licht om te herdenken

STADSKANAAL - Voor iedereen die iemand heeft verloren organiseerde J. Stout Uitvaartverzorging een herdenkingsavond op vrijdag 2 november in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal.

Onder de noemer Licht om te herdenken werd de kerk volledig gehuld in kaarslicht. Er was gelegenheid om een kaarsje te branden, een wens achter te laten of gewoon een kopje koffie te drinken. “We willen mensen graag helpen om de herinneringen aan hun dierbaren levend te houden,” aldus Jan-Willem Stout. “In veel dorpen en steden wordt in deze periode van het jaar stilgestaan bij verlies en herdenken. In Stadskanaal wilden we mensen ook graag deze mogelijkheid bieden.” De avond werd goed bezocht en als waardevol ervaren. In Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk kregen bezoekers de ruimte een lichtje aan te steken voor hun dierbare(n). In een ongedwongen sfeer konden ze napraten met elkaar, andere bezoekers en uitvaartverzorgers. Na afloop werden lichtjes meegegeven, om ook thuis een lichtje te kunnen branden ter nagedachtenis.

Een aantal teksten van de wenskaartjes:

  • Lieve oma, ik heb ontzettend mooie dingen met jou meegemaakt die ik voor altijd zal herinneren. Ik mis jou heel erg, liefs je kleindochter.
  • Verdrietig dat je er niet meer bent. Ik mis je in dingen die we samen deden!
  • Probeer ondanks alles toch iedere dag de zon een klein beetje te zien.
  • Liefste mama, geen zorgen meer. Alleen blijheid, veel liefde en warmte. Middels dit kaarsje en kaartje wens ik jou dit toe lieve mam. Altijd in en op mijn hart.


© J. Stout Uitvaartverzorging 2019