De uitvaart in stappen

Als er iemand overlijdt is er veel verdriet maar moet er in korte tijd ook veel geregeld worden. Het is dan prettig om te weten welke stappen u moet ondernemen. Wij hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet. 


Direct na het overlijden

1.Neem contact op met uw (huis-)arts
Het officieel vaststellen van een overlijden kan alleen gedaan worden door een gecertificeerde arts. Hij of zij kan de verklaring van overlijden verstrekken. De aangifte van overlijden wordt in bijna alle gevallen verzorgd door J. Stout Uitvaartverzorging. Zo ontzorgen we nabestaanden. 


2.Bel Stout Uitvaartverzorging
Na het vaststellen van het overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken op nummer 0599- 61 24 82, om de uitvaart te regelen.


3.Leg belangrijke documenten klaar
Hier zal uw hoofd niet direct naar staan maar het is wel belangrijk voor een zorgvuldige administratieve afhandeling. Welke documenten u bij de hand moet hebben leest u hier.


4.Stel uw kerk of genootschap op de hoogte
Dit is alleen van toepassing wanneer de overledene lid was van een kerk of ander levensbeschouwelijke organisatie.
 

Vóór de uitvaart
Voordat de uitvaart plaatsvindt moeten er een aantal keuzes gemaakt worden. Zoals wat de wensen van de overledene zijn, de keuze voor de rouwkaarten en het uitzoeken van een kist. De uitvaartverzorger van Stout Uitvaartverzorging neemt samen met u alle stappen door en helpt u mee om beslissingen te nemen.  

Tijdens de uitvaart
Waar is de uitvaart, welke muziek wordt er gedraaid en wie gaat er spreken? Dit zijn zaken waar u voor de uitvaart beslissingen over heeft genomen en die tijdens de uitvaart in goede banen moeten worden geleid. Als u dit wenst neemt Stout Uitvaartverzorging u de zorg uit handen en staat garant voor een soepel verloop van de dag. 
 

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020