Al 40 jaar een gepast afscheid in vertrouwde handen!

De uitvaart… Je denkt er liever niet aan. En een overlijden van een dierbaar iemand komt ook nooit op een goed moment, maar als het dan uiteindelijk toch zo ver is dan is het een geruststelling als het laatste afscheid respectvol, netjes, stijlvol, betrokken en goed georganiseerd verloopt. Met aandacht voor persoonlijke details, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om gepast afscheid te kunnen nemen.

Persoonlijke uitvaart
Zo biedt ‘J. Stout Uitvaartverzorging’ uit Stadskanaal al 40 jaar professionele ondersteuning om samen met de nabestaanden een persoonlijk afscheid vorm te geven, passend bij de levensstijl van de overledene, de wensen van nabestaanden en het beschikbare budget. "Daarom bestaan er bij ons geen standaard uitvaarten", vertelt Jan-Willem Stout, mede-eigenaar van het familiebedrijf. "Wij zijn al tientallen jaren specialist in persoonlijke en unieke uitvaarten waarbij de wens van de familie altijd leidend is. Als de nabestaanden nog niet precies weten hoe de uitvaart er uit gaat zien, denken wij ook graag mee over een mooi en passend afscheid, dat de overledene recht doet. Als uitvaartleider zie ik dagelijks dat de manier van afscheid nemen essentieel is voor nabestaanden om verder te kunnen." 

Complete dienstverlening
Het was vader Jan Stout die in 1978 met veel passie zijn uitvaartverzorging begon. "Dat was destijds een hele uitdaging en hard werken", aldus de oprichter, die trots is dat het bedrijf na 40 jaar vakmanschap alles in eigen hand heeft. Van een toonzaal en een drukkerij tot een volledige uitvaartverzorging met zorgteam en uitvaartleiders. "Deze complete dienstverlening op het gebied van de uitvaart is altijd onze kracht geweest", legt Jan-Willem Stout uit. "We zijn een hecht familiebedrijf waarin meerdere generaties actief zijn. Ja, wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat het in onze genen zit. Misschien een beetje raar om te zeggen, maar ik vind dat ik het mooiste beroep van de wereld heb. In de uitvaart kan ik mijn en onze passie kwijt om daadwerkelijk iets voor een ander te kunnen betekenen."

Innovaties
In de afgelopen 40 jaar heeft het Stadskanaalster uitvaartbedrijf allerlei trends mee gemaakt. "Want ook de uitvaart gaat met zijn tijd mee en staat niet stil", verklaart Jan-Willem Stout. "Zo zijn de nieuwste innovaties in onze branche de natuurbegrafenis, de groene uitvaart en online condoleances." Tot slot benadrukt de ervaren uitvaartleider dat er een nauwe en harmonieuze samenwerking is met de uitvaartverenigingen in de regio. "Op die manier kunnen we samen een grote groep mensen van dienst zijn."

stoutuitvaartverzorging.nl
'J. Stout Uitvaartverzorging’ is dit jubileumjaar ingegaan met een gloednieuw logo en een nieuwe website. Met dit ‘nieuwe jasje’ is het bedrijf klaar voor de komende 40 jaar. ‘J. Stout Uitvaartverzorging’, het adres voor een gepast afscheid in vertrouwde handen, is gevestigd aan Steenhouwer 15 in Stadskanaal. Telefoon: 0599-612482. 

(Bron: Jaap Ruiter - Regiomagazine)

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020