Coronamaatregelen vanaf 14 oktober 2020

Het oplopend aantal coronabesmettingen moet afgeremd worden. In de persconferentie op 13 oktober is aangegeven welke nieuwe maatregelen er geldig zijn vanaf woensdag 14 oktober na 22.00 uur. Hierbij geven wij een update van maatregelen die van toepassing zijn op uitvaartdiensten en huisbezoeken.

  • Bij uitvaarten mogen er binnen maximaal 100 bezoekers aanwezig zijn, als de locatie de ruimte biedt om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Per locatie blijft het maximaal aantal bezoekers dus verschillend. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden op de gewenste locatie.
  • Bij uitvaarten mogen er buiten maximaal 250 bezoekers aanwezig zijn, wanneer de 1,5 meter afstand mogelijk is.
  • Catering na de uitvaartplechtigheid is toegestaan. Ook hier geldt dat de eerder gecommuniceerde maximale bezoekersaantallen van toepassing blijven. De grootte van de cateringruimte kan afwijken van de ruimte waar de dienst gehouden wordt. Het aantal toegestane belangstellenden ook. Ter plekke registreren is noodzakelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden op de gewenste locatie.
  • Wij vragen alle bezoekers in publieke ruimtes (niet-medische) mondkapjes te dragen. Nadat bezoekers in de ruimte plaats hebben genomen, mogen de mondkapjes af.
  • Voor thuisbezoek geldt dat er maximaal 3 personen uit een ander huishouden mogen worden ontvangen en maximaal 1 bezoek per dag is toegestaan.

Samen staan we sterk
Samen kunnen we er voor zorgen dat het aantal coronagevallen afneemt. Alles met één doel: om u de mogelijkheid te bieden om afscheid van uw dierbare of geliefde te nemen, zoals u dat wenst. Daarom zetten we bij uitvaarten diverse middelen in om de coronamaatregelen te benadrukken. Dit doen we om ook in emotionele omstandigheden zowel nabestaanden als uitvaartbezoekers te blijven attenderen op de maatregelen.

Mocht u nog vragen hebben op basis van bovenstaande informatie, onze medewerkers helpen u graag. Neem gerust contact op!

© J. Stout Uitvaartverzorging 2021