Coronamaatregelen bij een uitvaart vanaf 29 september 2020

Premier Rutte heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Wij houden u graag op de hoogte van de maatregelen die er momenteel gelden tijdens uitvaartplechtigheden.

Uitzonderingen voor uitvaartplechtigheden

Eerder gaf premier Rutte al aan dat de verspreiding in de privésfeer is toegenomen. De maatregel van maximaal zes personen buiten het eigen gezin thuis ontvangen is gister aangescherpt naar maximaal drie personen. In het geval van een uitvaart is hier een uitzondering op. Het is mogelijk om met meer nabestaanden bij het huis van de overledene te verzamelen, alleen op de dag van de uitvaart.

Voor uitvaartplechtigheden geldt ook een uitzondering op de maatregel van het maximum van dertig personen in een binnenruimte en veertig personen die buiten mogen samenkomen. Voor een uitvaart is geen beperking aan het aantal personen, mits de locatie voldoende ruimte biedt om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Wij helpen u graag om een locatie te selecteren die het beste aansluit bij uw wensen en het aantal genodigden.

Samen staan we sterk

Samen kunnen we er voor zorgen dat er niet opnieuw beperkte maatregelen nodig zullen zijn. Alles met één doel: om u de mogelijkheid te bieden om afscheid van uw dierbare of geliefde te nemen, zoals u dat wenst. Daarom zetten we bij uitvaarten diverse middelen in om de coronamaatregelen te benadrukken. Dit doen we om ook in emotionele omstandigheden zowel nabestaanden als uitvaartbezoekers te blijven attenderen op de maatregelen.

Mocht u nog vragen hebben op basis van bovenstaande informatie, onze medewerkers helpen u graag

© J. Stout Uitvaartverzorging 2021