Aangescherpte maatregelen bij uitvaarten

In de persconferentie van premier Rutte op 3 november 2020 werden onder andere scherpere maatregelen voor uitvaarten aangekondigd. Ondergenoemde is van toepassing tot woensdag 18 november;

 • Maximaal 30 personen bij de uitvaart
  Vanaf maandag 9 november 2020 geldt bij een uitvaartplechtigheid een maximale groepsgrootte van 30 personen. Dit aantal is exclusief personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.
 • Nazit toegestaan
  Nazit met een hapje en drankje blijft mogelijk in uitvaartcentra en crematoria.
  Mits de uitvaartplechtigheid en nazit op dezelfde locatie plaatsvinden. Onder uitvaartcentra wordt locaties verstaan die in de huidige praktijk ook echt als locatie voor een uitvaartplechtigheid te boek staan. Uitvaartcentra zijn dus uitgezonderd van de horecasluiting.
 • Maximaal 2 personen per dag thuis ontvangen
  Ontvangst thuis mag per dag bestaan uit maximaal 2 personen uit verschillende huishoudens. Deze maatregel is al ingegaan én geldt voor zowel binnen als buiten.
 • Mondkapje dragen is een dringend advies
  Naast de reguliere maatregelen (1,5 afstand houden én handen wassen en desinfecteren), blijft ook bij beweging in een openbare binnenruimte het dragen van het mondkapje een dringend advies.

Mocht u vragen hebben over de geldende maatregelen en mogelijkheden, dan kunt u ons bellen 0599-612482 of mailen via info@stoutuitvaartverzorging.nl.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2021