Coronamaatregelen tot 9 februari 2021

Zoals men weet zijn er vergaande maatregelen getroffen om het coronavirus onder controle te krijgen. We houden u via deze weg op de hoogte van de maatregelen die betrekking hebben op uitvaartdiensten en huisbezoeken. Er is ten opzichte van de vorige reeks maatregelen één aanpassing doorgevoerd als het gaat om huisbezoeken, namelijk; dat er nu bezoek van maximaal twee personen in plaats van drie personen zijn toegestaan per dag. [door de aangescherpte maatregelen is dit 1 persoon geworden] Tot ten minste 9 februari blijven de volgende regels gelden;

  • Bij uitvaarten mogen er binnen maximaal 100 bezoekers [door de aangescherpte maatregelen is dit aantal 50 geworden] aanwezig zijn, als de locatie de ruimte biedt om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Per locatie blijft het maximaal aantal bezoekers dus verschillend. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden op de gewenste locatie.
  • Catering na de uitvaartplechtigheid is toegestaan. Ook hier geldt dat de eerder gecommuniceerde maximale bezoekersaantallen van toepassing blijven. De grootte van de cateringruimte kan afwijken van de ruimte waar de dienst gehouden wordt. Het aantal toegestane belangstellenden ook. Ter plekke registreren is noodzakelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden op de gewenste locatie.
  • Wij vragen alle bezoekers in publieke ruimtes (niet-medische) mondkapjes te dragen. Nadat bezoekers in de ruimte plaats hebben genomen, mogen de mondkapjes af.
  • Voor thuisbezoek geldt dat er maximaal 2 personen uit een ander huishouden mogen worden ontvangen en maximaal 1 bezoek per dag is toegestaan [door de aangescherpte maatregelen is 1 bezoeker per dag toegestaan].

Samen staan we sterk
Samen kunnen we er voor zorgen dat het aantal coronagevallen afneemt. Alles met één doel: om u de mogelijkheid te bieden om afscheid van uw dierbare of geliefde te nemen, zoals u dat wenst. Daarom zetten we bij uitvaarten diverse middelen in om de coronamaatregelen te benadrukken. Dit doen we om ook in emotionele omstandigheden zowel nabestaanden als uitvaartbezoekers te blijven attenderen op de maatregelen.

Mocht u nog vragen hebben op basis van bovenstaande informatie, onze medewerkers helpen u graag. Neem gerust contact op!

© J. Stout Uitvaartverzorging 2021