Afspraak met de uitvaartverzorger

Als u een overlijden heeft gemeld bij Stout Uitvaartverzorging, neemt onze uitvaartverzorger contact met u op. De uitvaartverzorger maakt met u een afspraak om de wensen rondom de uitvaart door te nemen en regelt dat de overledene opgebaard wordt.

Sommige families vinden het fijn om de afspraak zo snel mogelijk te hebben. Anderen laten er liever een dagje overheen gaan om de eerste schok van het overlijden te verwerken of om andere naasten over te laten komen. Het gesprek kan zowel bij u thuis als bij ons op kantoor.

Gesprek met de uitvaartverzorger

Tijdens het gesprek met de uitvaartverzorger moeten allerlei keuzes gemaakt worden. Een gesprek duurt gemiddeld dan ook 2 uur en dat kan best zwaar zijn. Daarom vinden veel mensen het fijn om zo’n gesprek met een paar familieleden of vrienden samen te doen.

De wensen van de overledene als leidraad
Grote kans dat er door u of de overledene al is nagedacht over de uitvaart en dat er specifieke wensen zijn. Mogelijk is er zelfs een wilsverklaring. Dit gebruiken we dan als leidraad.

Alles leggen we vast in een draaiboek
De voorbespreking is heel praktisch van aard. We doorlopen samen met u alle stappen, zetten uw keuzes op een rij en verwerken dit tot een draaiboek. Zo weet u zeker dat aan alles wordt gedacht en is vanaf het allereerste moment helder wie wat moet doen. Dat geeft rust voor uzelf en schept duidelijkheid voor uw nabestaanden.

<< Vorige pagina