Opbaren en verzorgen

Thuis, in een uitvaartcentrum of beide

Veel mensen kiezen er voor de overledene eerst thuis op te baren en later te brengen naar een uitvaartcentrum. Dit kan praktisch zijn als u verwacht dat veel meer mensen een condoleancebezoek gaan brengen dan u thuis aankunt.

Opbaren op bed of in de kist

U kunt de overledene opbaren op bed. Dit kan een eigen bed zijn, maar u kunt ook een bed van ons lenen. Opbaren in een open of gesloten kist kan ook. Om het lichaam in goede conditie te houden is koelapparatuur nodig. Hier kunnen wij voor zorgen. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om met behulp van thanatopraxie het lichaam in goede conditie te houden.

De overledene wassen en kleden
Als nabestaanden kunt u de overledene zelf wassen, verzorgen en kleden. Een deskundige van ons kan u daarbij adviseren en helpen. Als u het wenst, kunnen wij u deze verzorging ook helemaal uit handen nemen.

Thanatopraxie

Thanatopraxie is het tijdelijk conserveren van het menselijk lichaam na het overlijden. De ontbinding en bacteriegroei worden geremd, waardoor de overledene toonbaar blijft. De typische donkere vlekken verdwijnen, de huid krijgt een normale kleur en het lichaam een natuurlijke vorm. Wel blijft koeling van het lichaam noodzakelijk. Uiterlijk tien dagen na de behandeling zal het natuurlijke ontbindingsproces op gang komen.

Lees meer over Thanatopraxie >>

<< Vorige pagina