Waarom kiezen voor begraven?

Begraven is doorgaans een mooier ritueel, omdat u tot het laatste moment bij de overledene kunt zijn. Het graf is in de meeste gevallen direct ook een gedenkplek zodat het afscheid wat geleidelijker kan plaatsvinden. Met bijvoorbeeld een steen of gedenkteken kunt u deze plek een persoonlijk tintje geven. U kunt ook kiezen voor een natuurbegraafplaats, een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur.

Locaties begraafplaatsen
Met het verzorgen van uitvaarten in regio Stadskanaal en omstreken, verzorgen we begrafenissen op alle begraafplaatsen in Nederland.

Een van de natuurbegraafplaatsen bij ons in de buurt is Hillig Meer. Lees meer >>

begraafplaats hillig meer

Waarom kiezen voor cremeren?

Cremeren is goedkoper, omdat u geen grafkosten heeft en een gedenksteen niet nodig is. U kunt de as op vrijwel elke plaats verstrooien (met toestemming van de eigenaar), dus ook op een dierbare plek. Dat kan een hoge symbolische waarde hebben. U kunt er ook voor kiezen de as in uw directe omgeving te bewaren in een urn.

Locaties crematoria
Stout Uitvaartverzorging verzorgt crematies in regio Stadskanaal en omstreken, waarbij de uitvaartplechtigheden onder andere worden verzorgd op de volgende locaties:

  • Crematorium Cereshof, Stadskanaal
  • Crematorium de Boskamp, Assen
  • Crematorium de Meerdijk, Emmen
  • Crematorium Stilleweer, Appingedam
  • Crematorium Oost-Groningen, Winschoten
  • Crematorium Groningen, Groningen

Ruime ervaring met begraven én cremeren

Bent u er nog niet uit? Stout Uitvaartverzorging helpt u graag bij het maken van de keuze. We hebben een ruime ervaring met zowel begrafenissen als crematies en houden rekening met speciale wensen.

<< Vorige pagina